Navigacija
English language

Uslužni Merchandising u maloprodaji

Od 2004. godine MVM merchandising agencija obezbeđuje uslužni merchandising u maloprodajnim objektima kao i prikaz rešenja za pozicioniranje proizvoda na rafovima i u celom objektu.

Trenutno smo nacionalni lider u merchandising uslugama i predstavljamo izuzetnu vrednost našim klijentima.

MVM Group obezbeđuje brza, efektivna i efikasna rešenja našim klijentima kroz kvalitetno izvršenje zadataka u vidu vizuelnog merchandising-a i usluge pozicioniranja proizvoda i marketinškog materijala.

MVM je tim koji razume poslovanje u maloprodaji. Cenimo timski rad i gradimo timski duh. Stvaramo dugoročna partnerstva sa našim klijentima koja zasigurno vode do uspeha.

MVM Group svojim klijentima nudi sledeće usluge:

POZICIONIRANJE PROIZVODA

Izlaganje i pozicioniranje proizvoda ima glavnu ulogu u podizanju prodaje i građenju brenda. Svakodnevno smo svedoci lošeg pozicioniranja proizvoda i reklamnog materijala u maloprodajnim objektima (prazne police, neuredno mesto prodaje). Ukoliko imate manjak kadrova na poziciji merchandiser-a, tu je naš uslužni merchandising u maloprodaji.

Primer lošeg i dobrog pozicioniranja - merchandising u maloprodaji
Primer lošeg i dobrog pozicioniranja

Loše pozicioniranje nastaje usled:

 • preopterećenosti osoblja
 • prevelikog broja klijenata

Direktan uticaj nedostatka merchandisinga:

 • stvaranje loše slike o proizvođaču / dobavljaču
 • slabija obaveštenost kupaca o proizvodu
 • slabiji odziv kupaca na akcije (prodaju)
 • isticanje roka trajanja proizvoda usled zapostavljenosti

 

 

USLUŽNI MERCHANDISING

Za kompanije koje nemaju svoje merchandising službe i koje robu dostavljaju u centralne magacine.

MVM Group pruža uslugu outsourcing-a – delegiranje obaveza sektora prodaje, pozicioniranja i promocije proizvoda u maloprodaji, sa distributera ili kompanije proizvođača na merchandising agenciju, odnosno MVM Group u ovom slučaju.

Ponosni smo na razgranatu mrežu merchandisera širom Srbije koja Vam znatno smanjuje troškove formiranja, organizacije i koordinacije sopstvenog tima.

U uslugu uslužnog merchandisinga spadaju:

 • pozicioniranje robe
 • sređivanje police/ mesta prodaje
 • održavanje čistoće i urednosti police/ mesta prodaje
 • izbacivanje robe iz magacina na policu / mesto prodaje
 • sugerisanje poslovođama da naručuju i trebuju robu

KONTROLA POSTOJEĆIH MERCHANDISING SLUŽBI

U slučaju da Vaša kompanija već poseduje merchandising tim, MVM Group Vam nudi diskretnu kontrolu merchandisera na terenu. U zemljama zapadne Evrope mnoge kompanije pružaju ovakve usluge zbog praktičnih razloga teške kontrole ljudi na terenu, njihovog zalaganja, zadržavanja u objektima, rada na policama i mestima prodaje itd.

Nudimo Vam sve usluge uslužnog merchandising-a u maloprodaji i dodatne usluge kontrole:

 • merchandisera
 • objekata
 • poslovođa

DODATNI MERCHANDISING

Ukoliko je frekvencija robe velika, a Vaš postojeći merchandising tim ne uspeva da održava dobre pozicije, nudimo Vam uslugu dodatnog merchandisinga. Na mestu gde imate manjak kadrova, ustupamo naše merchandiser-e koji će, prema vašim smernicama, vršiti uslužni merchandising u svrhu što boljeg pozicioniranja proizvoda na tržištu.

Uslugu dodatnog merchandisinga nudimo klijentima u 3 segmenta:

 1. EKSLUZIVNI TIM –   (posvećeni TIM) koji Vam je podrška u većim K.A. sistemima širom Srbije (Mega,Hiper i Cash & Carry format) – isključivo posvećen Vašim brendovima
 2. DELJENI TIM          –   kombinacija većih K.A. sistema i maloprodajnih objekata(Mega,Hiper,Cash & Carry,Super Maxi i Mini Maxi formati – izvršena podela rada sa Vašim brendovima i našim ostalim klijentima
 3. M I X TIM                 –   kombinacija Eksluzivnog i deljenog tima sa uključenim TT kanalom  na teritoriji cele zemlje sa uključenim i periodičnim ulazima za manje interesantne objekte u manjim mestima

EKSLUZIVNI TIM

Klijentima koji za određene ključne kupce zahtevaju eksluzivne merchandisere – komercijaliste obezbeđujemo kompletne timove sa supervizorima, key account manager-om i logistikom.

Primer: Parsa Beauty u DM drogerijama

 DM-SHOP-029-mvm-outsource-1merchandising u maloprodaji

DM-SHOP-029-mvm-outsource-2 merchandising u maloprodaji

INTENZITET RADA TIMOVA

 • dnevno
 • višednevno
 • nedeljno
 • mesečno

IZVEŠTAVANJE KLIJENATA

Izveštavanje klijenata vršimo putem Esteh softver-a. Upotrebom tablet računara, izveštava se u realnom vremenu. Više o Esteh-u možete pogledati na www.esteh.net

PRIMER IZVEŠTAVANJA I KONTROLE MERCHANDISERA PREKO SOFTWARE-A

Map1 merchandising u maloprodaji

DOKUMENTI

Daily report at a retail store

PRESS CLIPPING

Blic Posao – UZORAN RAF BOLJA PRODAJA

MVM tim profesionalaca na lokacijama širom Srbije je tu za Vas šta god i kada god Vam zatreba. Da saznate više samo nas kontaktirajte ovde.

KOMPANIJE KOJE SU NAM UKAZALE POVERENJE

POGLEDAJTE KOMPLETNU LISTU REFERENCI